31 de desembre del 2011

INVENTARI #2011



Vint-i-cinc discos que van arribar en el meu 2011 per quedar-se.
Com sempre, ordenats alfabèticament i sense cap mena de jerarquia.


L'Altra
Telepathic
Antònia Font
Lamparetes
Beirut
The Rip Tide
Bertrand Betsch Le Temps qu'il faut
The Black Keys
El Camino
Bon Iver
Bon Iver
Cults
Cults
Cut Copy
Zonoscope
Darren Hayman The Ship's Piano
Dente
Io tra di noi
Destroyer
Kaputt

Frànçois & The Atlas Mountains
E Volo Love
Girls
Father, Son, Holy Ghost
Laetitia Velma Les eaux profondes
Marcel Cranc Imagina

Mazoni
Fins que la mort ens separi
Okkervil River
I Am Very Far
The Pains Of Being Pure At Heart Belong
Panda Bear
Tomboy
PJ Harvey Let England Shake
The Strokes Angles
Tom Waits
Bad As Me
Washed Out Within And Without
Wilco The Whole Love
WU LYF Go Tell Fire To The Mountain


29 de desembre del 2011

NOTES BERLINESES (XXXIX)



"Desanimado, comenzó a buscar empleo por la zona en la que le apetecía trabajar, el límite de la ciudad con Berlín Este; comenzó a hacer fotos, pero sin prestar demasiada atención a los aspectos técnicos del muro de la ciudad, de las paredes de ladrillo huevo, de las planchas cortadas de hormigón, de las líneas de alambre de espino reforzadas con puntales, de las ventanas tapiadas de las casas fronterizas, de los puestos de guardia montados a una altura de tres pisos, con perros en la zona de tiro; se esforzaba por fotografiar redes de alambre sobre los tejados de las casas, puestos de vigilancia, cañoneras, lo que más le embelesaba era hasta qué punto ganaba una ciudad en diversidad y novedades si estaba dividida en dos, como un territorio despejado.""A menudo tenía la sensación de vivir en una película, le parecía ser el personaje de aquellos largometrajes que veía una y otra vez, los que mostraban ladrones de bancos, amantes, detectives acelerados, acciones sin fin, un mundo de agudos contrastes, y así se apresuraba por la ciudad, aturdido por la rápida sucesión de acontecimientos, como en un sueño."

UWE JOHNSON
'Zwei Ansichten' (1965)


24 de desembre del 2011

QUI ÉS GODOT?



Un any abans de la seva estrena, el 5 de gener de 1953 al parisenc Théâtre de Babylone, Michel Polac va escollir "En attendant Godot", llavors encara inèdita, pel programa, del Club d'Essai, Entrée des auteurs. Beckett refusà ser entrevistat. Però va escriure una carta, llegida per Roger Blin, de la qual reprodueixo tres fragments prou suggeridors:

"No sé res més sobre els personatges del que diuen, el que fan i el que els passa."

"No sé qui és Godot. Ni tan sols sé si existeix. I no sé si ells creuen que sí o que no, aquells dos que l'estan esperant."

"Tot el que he pogut tenir en compte, ho he mostrat. No és molt. Però és suficient per mi, més que suficient. Fins i tot puc dir que m'hauria anat millor amb menys.
"

19 de desembre del 2011

"SAYING I LOVE YOU"


Molt sovint passa que, a partir del segon o tercer disc, alguns grups de música deixen d'interessar-me. Però aquest no és el cas dels californians Girls. La realitat és que el seu "Father, Son, Holy Ghost", un altre cop ple de clàssics instantanis, s'ha convertit en un dels discos que més he escoltat enguany. El meu iTunes no enganya.



Christopher Owens, compositor i lletrista de la banda, va interpretar aquesta meravellosa versió acústica de "Saying I Love You", conjuntament amb altres cançons encara avui inèdites, a la inauguració de l'exposició "Life Adjustment Center", del seu amic fotògraf Ryan McGinley, a la galeria Ratio 3 de San Francisco.

El setlist complet d'aquest peculiar happening va ser el següent: