30 d’abril del 2010

NOTES BERLINESES (XXX)



"Totes les ciutats d'Europa són vistes a través de la gran al·lucinació de la ciutat de Berlín. El que ara pot ser vist del futur d'Europa té el seu lloc d'origen en el moment contemporani de Berlín. Per més incoherent que sigui el moment present a Berlín [...] aquesta ciutat segueix sent el lloc crucial on la història passada d'Europa impacta dins del seu propi futur. El futur de Berlín és una creu toscament pintada de negre ja inscrita per sobre de la pura extensió blanca del futur d'Europa: pot ser vist com una suspensió negativa, o pot ser vist com un signe de creació que Europa ha d'afrontar."

"Berlín és una ciutat del 'desig d'assolar' - un desig que obsessiona Europa, que atrau, atemoreix, incita Europa."


"Berlín és la ciutat que ha ferit de manera irreparable el segle vint, i que pren èxtasi de la sensació d'aquesta ferida - una ferida que sagnarà en el futur."

"El recorregut quotidià de Berlín és una maniobra intricada a través d'un terreny ple de cendres, d'adrenalina i de buits. Abastar l'altre costat d'aquest terreny és arribar al cor del futur d'Europa. El paisatge contemporani de Berlín és més que inquietant; és punyent."

"Berlín actua per crear una sismografia visual exacta de la seva pròpia identitat violenta: les capes d'imatge i de soroll formen un mitjà transparent per sobre de la ciutat contemporània a través del qual l'habitant mira cap a les restes de la història de la ciutat."

"Berlín és l'element vital en la configuració de la ciutat europea contemporània i futura."


STEPHEN BARBER 'Fragments of the European city'(1995)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada