7 de novembre del 2009

EL PA DELS ANYS JOVES



Fragment de 'Das Brot der frühen Jahre' de Heinrich Böll:

"Més endavant vaig meditar sovint com hauria estat tot si no hagués anat a l'estació a esperar Hedwig: m'hauria embarcat en una vida diferent com quan per equivocació puges en un altre tren, en la mena de vida que en un altre temps, abans de conèixer Hedwig, em semblava del tot acceptable. En tot cas, així m'ho deia parlant amb mi mateix, però, aquesta vida que estava a la meva disposició com el tren a l'altre cantó de l'andana, el tren que has estat a punt d'agafar, aquesta vida, ara només la visc en els meus somnis, i sé que hauria estat un infern allò que en un altre temps trobava ben acceptable: m'hi veig dispers, en aquella vida, em veig riure, em sento parlar, com en somnis podem veure riure i sentir parlar un germà bessó que mai no hem tingut; aquell que potser durant una fracció de segon, va estar a punt d'ésser, abans de perdre's la llavor que el portava."

5 comentaris:

  1. I que diferent seria tot si haguéssim pujat d'aquell tren o no haguéssim baixat del que ens portava...
    Un fragment molt interessant. Massa i tot, que la llista de llibres interessant creix desmesuradament.

    ResponElimina
  2. si haguéssim pujat A aquell tren!

    (ai senyor que malament...)

    ResponElimina
  3. Els pitjors són aquells trens on no hauries d'haver pujat mai... però te n'adones quan és massa tard. Per sort, sempre ens queda una estació on podem baixar.
    El llibre no té més de 100 pàgines... i es de lectura àgil. Però potser, pel què he vist al teu blog, t'animaria a continuar Bassani. Sobretot "Darrera la porta". Crec que és la quarta novel·la de Ferrara.

    ResponElimina
  4. Hola! M'ha agradat molt el teu blog, el trobo molt interessant, i sobretot m'ha cridat l'atenció especialment aquest post, jeje

    Bé, desitjo que també t'agradi el meu. Una abraçada :)

    L'imperdible de ℓ'Àηimα

    ResponElimina
  5. Sempre podem baixar de qualsevol tren... i sinó saltar-ne!

    Després de 'País de neu' continuaré amb Bassani, ja en torno a tenir ganes de perdre'm per Ferrara.

    ResponElimina