24 d’abril del 2009

LA GENT NORMAL


Els Manel, amb Guillem Gisbert i el seu gairebé inseparable ukelele, interpretant, al Mercat de Sant Antoni de Barcelona, "la gent normal", versió en català de "Common people" dels Pulp. De sempre, i per sempre, la cançó de la meva Erasmus.



S'havia estat cultivant per Grècia i havia après que és tan important viatjar. I jo me l'escoltava i deia: "Si, si. Està clar." Son pare acumulava grans riqueses. I vaig dir: "Caram, en aquest cas siusplau anul·li la cervesa i posi'ns el vi car." Li va semblar genial. Va fer un glopet, em va mirar i va dir: "Vull viure com viuen els altres. Vull fer les coses que fa la gent normal. Vull dormir amb qui dormen els altres. Estic parlant de ficar-me al llit amb gent normal com tu." I assumint aquell paper vaig dir: "Bé, veurem què s'hi pot fer." Vaig passejar-la pel mercat del barri. Em va semblar un escenari adequat per començar. Vaig dir: "D'acord, ara fes veure que no tens ni un duro." I va riure i va dir: "Ai, quina gràcia! Que boig estàs! Ets mooolt divertit!" Doncs, francament maca, no em sembla que ningú estigui rient aquí. "Ja t'ho has pensat bé això de viure com ho fan els altres, beure les coses que beu la gent normal, dormir amb qui dormen els altres, ficar-te al llit amb gent normal com jo?" Però ella no entenia res i m'agafava del bracet.

Comparteix pis amb estranys. Busca una feina formal. Puja al metro pels matins. Ves al cine alguna nit. Però igualment mai entendràs el que és anar passant els anys esperant la solució que s'emporti tanta por. No tu mai viuràs com viuen els altres. Ni patiràs com pateix la gent normal. Mai entendràs el fracàs dels altres. Mai comprendràs com els somnis se'ns van quedant en riure i beure i anar tirant. I, si pots, ja saps... follar de tant en tant. Prova a cantar si ho fan els altres. I canta fort si et sembla interessant. Riu a pulmó si ho fan els altres. Però no t'estranyi, si et gires, que es riguin de tu, que no et sorprengui si estan farts de tu jugant a ser com és la gent normal.

"Vull dormir amb gent normal com tu..."


6 comentaris:

  1. Anit van estar tocant a València, jo estava a dos hores de València :( me vaig quedar amb moltíssimes ganes d'anar...

    ResponElimina
  2. Doncs en directe, com es pot comprovar al clip, sonen encara més frescos que en disc.

    Són una grata sorpresa i un dels tops, en reproducció, del meu iPod, conjuntament amb el "Bombón mallorquín" de l'arcàngel Joan Miquel Oliver, el nerd del Dent May i monsieur Ané, esclar.

    Espero i desitjo que tinguis més sort en una altra ocasió.

    ResponElimina
  3. Ah! Si cliques a "la gent normal" apareix un enllaç on pots descarregar-te-la en mp3... Suposo que no s'enfadaran amb mi.

    ResponElimina
  4. Gran versió. L'he vista tocada en directe i guanya molt (bàsicament, no hi ha senyores passant davant del cantant).

    ResponElimina
  5. Tot i les senyores, el clip m'agrada tant com el d'en la que el Bernat se't troba. Just al principi, surt un personatge molt Tati. Un Hulot amb gavardina... però amb puro.

    ResponElimina
  6. Fantàstica filmació dels Manel!
    Hauré de tornar a comprar al mercat de Sant Antoni (fa mesos que no hi vaig ja que vaig a la Boqueria!) per si sona la flauta (i mai tant ben dit) i els veig en directa abans no comenci la remodelació que deu estar al caure!

    ResponElimina